
حسین شیردل- در پي برگزاري و اعلام نتايج آزمون ورود به حرفه مهندسان در سال جاري، اعتراضاتي از سوي شرکتکنندگان در اين آزمون صورت گرفت که بعد از مدتي همچنان داوطلبان معترض به نتايج، با ادعاي بدون پاسخ ماندن اعتراضات و ابهامات ايشان از اين آزمون، خواستار رسيدگي به اعتراض خود در مورد سئوالات آزمون از سوي مسئولين هستند.
در همين رابطه دو نفر از نمايندگان داوطلبان معترض در اين آزمون در گفتگويي با «نسل انقلاب» به شرح ماوقع آنچه باعث اعتراض شرکت کنندگان شده و همچنين نحوه پاسخگويي مسئولين پرداختند.
سميرا مومني کارشناس ارشد شهرسازي در اين باره گفت: آزمون ورود به حرفه مهندسان را دفتر مقررات ملي و کنترل ساختمان زير نظر وزارت راه و شهرسازي برگزار ميکند و اين آزمون در سال جاري در روزهاي 13 الي 15 مرداد ماه برگزار شد. با توجه به اينکه هر ساله يک يا دوماه بعد از برگزاري آزمون نتايج منتشر ميشد، امسال اين اعلام نتايج تا اوايل آذرماه به تعويق افتاد و در عين حال اين نتايج، بسياري از شرکت کنندگان در آزمون را به اعتراض وا داشت، چرا که برخی از سئوالاتی که در آزمون وجود داشت، اشتباه بوده و در نتیجه نهایی نیز تاثیرگذار بود.
نماينده معترضان به آزمون ورود به حرفه مهندسان درباره پيگيريهاي شرکت کنندگان نيز گفت: مشکلات بوجود آمده در آزمون باعث شد تا با دلايل و مدارک متقن به بازرسي رياست جمهوري و بازرسي وزارت علوم مراجعه کنيم و تجمعي نيز صورت گرفت. در اين باره به ما وعدههايي نيز در مورد بررسي اين آزمون و سئوالات آن داده شد اما عملا تا اين لحظه، رسيدگي و پاسخ قانع کنندهاي به اعتراض ما نشده است.
مومني ضمن اشاره به دعوت وزارت علوم براي تشکيل جلسهاي براي رسيدگي به دلایل اين اعتراضات از جمله ايرادات سئوالات رشته شهرسازي در اين آزمون افزود: ما طبق منابع معتبر موجود تمام سئوالات را بررسي و مشخص کرده و براي مسئولين حاضر در جلسه ارائه کرديم و مسئولين حاضر نيز اين موارد را صورتجلسه کردند و مقرر شد با بررسي هر سئوال با هيئت علمي مربوط، نتيجه آن به نمايندگان شرکت کنندگان معترض در آزمون به صورت حضوري اعلام شود؛ اما جلسهاي که تشکيل شد (که البته هيچ صورتجلسه و آثاري نيز از آن وجود ندارد) بدون حضور هيچ نمايندهاي از معترضين به آزمون صورت گرفت و در نتيجه آن، از برخي رشتهها بدون رسيدگي به مشکل اصلي يک سئوال حذف شد در صورتي که تنها در رشته شهرسازي پنج سئوال کاملا اشتباه وجود داشت.
مومني با تاکيد بر اينکه به بي قانوني ها و تصميمات سليقه ايي اعتراض وجود دارد، گفت: چرا نبايد قانوني در رابطه با سوالاتي که طبق نظر کارشناس به دو جواب ميرسد يا سوالاتي که پس از اعلام نتايج جواب صحيح آن تغيير ميکند وجود داشته باشد؟
چرا وقتي حرف از عدالت ميشود و از مسئول مربوطه ( آقاي نور محمدي معاونت دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان) ميخواهيم سوال دو جوابي را حذف کنند ايشان ميفرمايند ما خواستيم به گروهي از داوطلبين لطف کنيم! اين دقيقا يعني بي قانوني و تصميمگيري براساس سليقه و نظر مديران؛ در صورتي که آزموني با چنين گستردگي بايد تابع قانون باشد و قوانين مشخصی براي داوطلبين، طراحان سوال و مديران ذيربط باید وجود داشته باشد.
وي در اين باره ادامه داد: طراح سوال بايد جواب تشريحي هر سوال و منبع طرح سوال را ارائه دهد و تا وقتي طراح مجبور به پاسخگويي نيست، هيچگاه سئوالات استاندارد سازي نميشود و ما هر سال دوباره شاهد يکسري سئوالات غلط هستیم.
معصومه بيارجمندي کارشناس معماري، نماينده ديگر داوطلبان معترض در پاسخ به اين سئوال که پاسخ مسئولين درباره اين سئوالات اشتباه چه بود؟ گفت: وقتي علت اين ميزان سئوال غلط را جويا ميشويم آقايان ميگويند آزمون شصت سوال داشت، تعداد ده سئوال هم اگر غلط بود، مي توانستيد تعداد باقي مانده را درست جواب دهيد!
وي ادامه داد: اين چه استدلالي است؟ نخست آنکه اين سوالات غلط باعث ميشوند وقت داوطلب در زمان آزمون هدر رود؛ چرا که داوطلب از اينکه در آينده قرار است آن سوال حذف شود يا دو جوابي شود بي اطلاع است. ضمن اينکه داوطلبين عموما با استناد و اتکا به مباحث مقررات ملي سر جلسه آزمون ميروند و به سئوالاتي معترض ميشوند که منبع آنها کتب مقررات ملي است و بايد جواب مشخصي داشته باشد.
بيارجمندي ضمن تاکيد بر بدون پاسخ ماندن پيگيري هاي ايشان از سوي مسئولين مربوطه ادامه داد: متاسفانه پيگيريهاي ما بينتيجه و بدون جواب باقي مانده است و حتي وقتي داوطلبان معترض، در صفحه اينستاگرام جناب آقاي وزير (راه و شهرسازي) و جناب آقاي مانيفر مدير کل دفتر مقررات ملي و کنترل ساختمان، خواستار پاسخگويي ايشان شدند، در جواب فقط گفته شد؛ اين کامنتها از سوي افراد فيک و يا خانوادههاي معترضان است تا شمار آنها را بالا جلوه دهد و بر همين اساس نيز داوطلبان معترض اعتراضنامهاي با اثر انگشت و امضا جمع آوري کردند تا اثبات شود که شمار معترضان واقعي است.
بيارجمندي در مورد درخواست داوطلبان معترض نيز تاکيد داشت: درخواستي که ما داريم بررسي سئوالات اشتباه و درصورت تاييد اين اشتباهات حذف اين سئوالات است. ما در حال حاضر در حال اخذ تاييديه مراجع علمي براي اثبات اين اشتباهات نيز هستيم و اين سوالات را ما با بزرگان رشتههاي مختلف بويژه شهرسازي مطرح کرديم و ايشان نيز اشتباه بودن سئوالات را تاييد کردند.
ديگر نماينده داوطلبان معترض به آزمون ورود به حرفه مهندسان در پايان ضمن اميدواري به رسيدگي به اعتراض شرکت کنندگان و دريافت پاسخ مناسب و اقناع کننده، مسئولين مربوطه را خطاب خويش قرار داد و گفت: روي صحبت ما در اين باره با جناب آقاي مانيفر مدير کل دفتر مقررات ملي و کنترل ساختمان است که تا اين لحظه متاسفانه عملا پاسخي به ما ندادهاند.