یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که دسترسی بانک مرکزی به شش میلیارد دلار انتقالی به قطر برای چگونگی هزینه‌کرد آن، آثار روانی و ملموسی روی بازار ارز و مدیریت بهتر آن خواهد گذاشت و فشار را از روی تولید و بازار برخواهد داشت. به گزارش اخبار اصناف؛ آرمان خالقی اظهار کرد: آزادسازی منابع ارزی […]

یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است که دسترسی بانک مرکزی به شش میلیارد دلار انتقالی به قطر برای چگونگی هزینه‌کرد آن، آثار روانی و ملموسی روی بازار ارز و مدیریت بهتر آن خواهد گذاشت و فشار را از روی تولید و بازار برخواهد داشت.

به گزارش اخبار اصناف؛ آرمان خالقی اظهار کرد: آزادسازی منابع ارزی ایران مسلما روی بازار ارز و سایر بازارهای موثر بر معیشت مردم و اقتصاد کشور تاثیر مثبتی خواهد داشت و شش میلیارد دلار مذکور در حساب شش بانک ایرانی در قطر است و بانک مرکزی از این طریق دسترسی کاملی به این منابع دارد و می‌تواند طبق توافقات صورت گرفت این مبلغ را در مواردی که نیاز دارد هزینه کند.

وی افزود: این اتفاق آثار روانی مثبتی در بازار و اقتصاد ایران دارد و ذهنیت مردم به این سمت و سو تغییر پیدا خواهد کرد که منابع ارزی تامین می‌شود و دولت کمبود منابع ارزی برای خرید مایحتاج عمومی از جمیه کالاهای اساسی و دارو ندارد.

این عضو هیات مدیره خانه صنعت معدن و تجارت ادامه داد: در این میان مسلما اولویت دولت نیز به سمت و سوی کالاهای اساسی و دارو متمرکز خواهد شد و دولت می‌تواند از طریق سایر درآمدهای ارزی خود که کنترلی روی آن وجود ندارد نسبت به تامین و مدیریت سایر نیازهای خود مانند قطعات، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز اقدام کند.

خالقی گفت: در چنین شرایطی هر قدر فشار از درآمدهای ارزی برداشته شود و بتوانیم راحت‌تر نسبت به هزینه‌کرد آن‌ها اقدام کنیم مسلما فشار بیشتری از روی تولید و بازار برداشته خواهد شد و اثر مثبتی روی هر دوی آن‌ها گذاشته‌ایم. بنابراین با ادامه این شرایط امیدواریم تولیدکنندگان راحت‌تر بتوانند نسبت به تامین مایحتاج تولید خود از جمله مواد اولیه تولید و تجهیزات و غیره اقدام کنند و در ادامه شاهد بازاری آرام‌تر از گذشته باشیم.

  • منبع خبر : ایسنا